Installatie Vereisten

Je bent hier:
< Alle onderwerpen


Dubbele europrofielcilinders

Dubbele europrofielcilinders

met nood- en gevarenfunctieSwiss Round Cylinder

Zwitserse rondprofielcilinders

met voorrangsfunctieDoor fitting

Behuizing

Schildbehuizing of veiligheidsrozetKnob or handle

Knop of hendel

Nuki kan de dagschoot intrekkenMultipoint lock

Meervoudige vergrendeling

Sluit Nuki ookVertical key channel

Horizontale sleutelkanaal

Geen probleem voor NukiKnob cylinder

Deurknopcilinder

beschikbaar voor geselecteerde merkenUK Oval Cylinder

UK ovale cilinder

met nood- en gevarenfunctieAmerican Dead Bolt

Amerikaanse dead bolt

werkt nietAdditional security lock

Extra vergrendeling

werkt nietAutomatically locking lock

Automatisch vergrendelingsslot

werkt niet


De juiste sluitcilinder

Om het Nuki Smart Lock te gebruiken raden wij aan een sluitcilinder met nood- en gevarenfunctie (ook wel prioriteitsfunctie genoemd) te gebruiken. Hierdoor kan de cilinder ook worden vergrendeld indien er een sleutel aan de andere kant in het slot steekt. De benaming van deze eigenschap verschilt van aanbieder tot aanbieder, zo kan het bijvoorbeeld een “dubbelzijdig cilinderslot” heten. Let op: als je de deur van buitenaf vergrendelt, dient je sleutel aan de binnenkant mee te draaien.

Normaal gesproken hoef je de bestaande cilinder niet te vervangen; de meeste deuren zijn al uitgerust met een geschikte cilinder. Het Smart Lock wordt eenvoudigweg aan de binnenkant van de deur (aan de bestaande cilinder) bevestigd. Je hoeft geen structurele veranderingen aan te brengen en dus ook je sleutels niet te wisselen.

Als je een Nuki Smart Lock gebruikt op cilinders zonder nood- en gevarenfunctie, kun je het slot niet meer van buitenaf vergrendelen met je mechanische sleutel. Veel cilinders kunnen echter ook na installatie nog met deze functie uitgerust worden. Je kunt voor meer informatie rechtstreeks naar je lokale slotenmaker gaan.


Gebruik in gebouwen

Het Smart Lock is uitsluitend bedoeld voor gebruik binnen gebouwen. De bedrijfstemperatuur van het Smart Lock ligt tussen de 10°C en 40°C. Wij raden absoluut af om een Smart Lock buiten te installeren (zoals aan de tuinpoort), omdat het slot niet weerbestendig is en verwijderd kan worden.


Deurgreep: hendel of knop

Nuki Smart Lock kan de dagschoot intrekken en is dus zowel geschikt voor deuren met een hendel alsook voor deuren met een knop aan de buitenkant. In de Nuki-app kun je instellen of je het slot tijdens het ontgrendelen enkel wil ontgrendelen, of daarnaast ook de dagschoot wil intrekken om de deur te openen.

Selecteer, tijdens de eerste installatie van het Smart Lock, om welk type deurklink het gaat. Om achteraf de instelling van de deurklink te wijzigen, tik je in de Nuki-app op het gewenste Smart Lock en open je de instellingen van het slot. Selecteer vervolgens “Smart Lock beheren”. Hier kun je de instelling wijzigen onder de optie “Deursluiting kiezen”.


Sluitcilinder voor deursloten

Een sluitcilinder is het deel van het deurslot waarin je je mechanische sleutel steekt. Deze cilinder controleert of je sleutel geautoriseerd is om te vergrendelen.Animation, die zeigt wie der Schließzylinder mit dem Schlüssel die Öffnungsberechtigung prüft

De animatie toont hoe een sleutel in de sluitcilinder wordt gestoken. Het profiel van de sleutel kan de pinnen in beweging zetten. Alleen een sleutel met het juiste profiel brengt de pinnen in een positie waardoor de sleutel kan worden gedraaid en het slot kan worden vergrendeld.


Nuki verandert noch het ontwerp, noch het type sluitcilinder – Nuki wordt heel eenvoudig aan de binnenkant van de deur op de sluitcilinder gemonteerd. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de veiligheidsklasse en de verzekeringsdekking van het deurslot/de deur ongewijzigd blijven.Nuki-Montage am Türschloss

Afhankelijk van de afstand tussen de sluitcilinder en de bevestiging van de deur, wordt Nuki op de bevestiging van de deur gelijmd of op de cilinder geklemd.

Meer lezen over de installatie


Europrofiel-dubbele cilinder / dubbele cilinder

Bild das den Europrofil Doppelzylinder beschreibt

De dubbele cilinder of profielcilinder is een veelgebruikte sluitcilinder die in deursloten wordt geïnstalleerd. Een dubbele cilinder betekent dat de sluitcilinder van twee kanten kan worden gebruikt. Zo kan je de deur van binnen en buiten op slot doen. Halve cilinders kunnen slechts aan één kant worden vegrendeld en worden bijvoorbeeld gebruikt voor kledingkasten en dergelijke.

Afhankelijk van het type slot is het mogelijk om de deur aan de ene zijde te vergrendelen, ook als er aan de andere zijde een sleutel in het deurslot steekt. Bij deze functie gaat het om een aan beide zijden vergrendelbare cilinder (BZVC of nood- en gevarenfunctie). Voor het gebruik van Nuki raden wij deze functie aan.

Profielcilinders zijn gestandaardiseerd en kunnen op elk moment worden vervangen. Als je een deurslot hebt dat op dit moment niet voldoet aan de eisen van Nuki, kan je je cilinder vervangen.


Zwitserse ronde profielcilinders / ronde dubbele cilinders

Schweizer Rundprofilzylinder Form

Ronde dubbele cilinders of Zwitserse ronde profielcilinders verschillen niet van de Europrofiel-cilinders als het gaat om de functionaliteit van het deurslot zelf en de functie van het vergendelen. Het verschil zit in de profielvorm.

Deze sluitcilinder is erg gebruikelijk in Zwitserland en wordt eveneens door Nuki ondersteund. Op de productpagina kan je de versie kiezen die voor jou past.


UK Oval Cylinder

Bild des UK Oval Profilzylinder

De UK Oval Cylinder is in Engeland in gebruik en wordt door zijn ontwerp helaas niet ondersteund. Net als bij de Zwitserse ronde profielcilinder, is de profielvorm de bepalende factor. Het mechanisme van de sluitcilinder verschilt niet van dat van de Europrofiel-cilinder.


Deurknopcilinder


Türschloss das mit dem elektronischen Türschloss von Nuki nicht kompatibel ist
Deurslot dat compatibel is met een deurslot van Nuki

Deurknopcilinders zijn sloten/sluitcilinders die van buitenaf met de mechanische sleutel kunnen worden bediend. Aan de binnenkant hebben deze deursloten echter een knop, die in plaats van de sleutel wordt gebruikt. Nuki is compatibel met deurknopcilinders van de meest voorkomende fabrikanten.

Let op – deurknop en cilinderknop zijn twee verschillende elementen.
Deurknoppen worden ondersteund door Nuki.


Wat is de nood- en gevarenfunctie en hoe weet ik dat mijn cilinder is uitgerust met de nood- en gevarenfunctie?

De nood- en gevarenfunctie betekent dat je je deurslot van buitenaf kunt vergrendelen, zelfs als er een sleutel in het slot zit.

Türschloss mit der Not- und Gefahrenfunktion
Als er een sleutel in het deurslot zit en de sleutel nog steeds kan worden gedraaid.

Je kan Nuki zonder nood- en gevarenfunctie (of prioriteitsfunctie) gebruiken, maar dit raden wij je in principe af. Je kan de nood- en gevarenfunctie voor je actuele deurslot achteraf laten aanpassen. Neem contact op met je vertrouwde slotenmaker voor meer informatie.

Hoe weet ik dat mijn sluitcilinder een nood- en gevarenfunctie heeft?

  • Sleutel aan één zijde insteken en haaks positioneren
  • Sleutel aan de andere zijde insteken en dan proberen om te vergrendelen
  • Kan je nu vergrendelen?
    • Ja → Je sluitcilinder is voorzien van de nood- en gevarenfunctie
    • Nee → Je sluitcilinder is niet voorzien van de nood- en gevarenfunctie

Nood- en gevarenfunctie achteraf aanpassen

Als je je sleutels niet wilt vervangen, kan je je deurslot achteraf aanpassen met de nood- en gevarenfunctie. Deze aanpassing is mogelijk met sluitcilinders van grote fabrikanten zoals EVVA. Je kan bij je vertrouwde slotenmaker nagaan of je sluitcilinder achteraf kan worden aangepast.

Kosten: ongeveer € 20-50€
Voordeel: bestaande sleutels kunnen nog steeds worden gebruikt.


Soorten sloten die onder bepaalde voorwaarden worden ondersteund

Zelfvergrendelend paniekschakelslot

Het zelfvergrendelende paniekschakelslot is een type slot dat het deurslot automatisch vergrendelt zodra de deur wordt gesloten. Bij het openen van het slot worden niet alleen de slotklem en de staaf, maar ook een intern zelfvergrendelingsmechanisme aangetrokken. Zodra de deur wordt gesloten, wordt de vergrendelingsstaaf door het bedienen van een besturingsklem naar voren geschoven, waardoor de deur wordt vergrendeld.

“Wanneer de hendel wordt bediend, worden de staaf en de slotklem ingetrokken en wordt het slot ontgrendeld. Dit type slot wordt vaak een anti-paniekslot genoemd.”

Door de automatische vergrendeling van de deur kent Nuki de vergrendelingsstatus van het deurslot niet. Je kan Nuki echter ook gebruiken om te ontgrendelen.


Soorten sloten die niet worden ondersteund

Slot met hendelvergrendeling

Drückerbetätigendes Schloss

Een slot met hendelvergrendeling is een slot waarbij de hendel naar boven moet worden geschoven om het te kunnen bedienen. Deze functie wordt helaas niet aangeboden door Nuki. Daarom kunnen we dit soort sloten niet ondersteunen.


Deurtypes en kenmerken van de deur

Voor deuren worden verschillende modeltypes gebruikt. Problemen met gladde deuren zijn ons vooralsnog niet bekend. Als er reliëfs, ramen, motieven, enz. in/op uw deur zijn aangebracht, is het belangrijk dat er binnen 30 mm van het slot geen hogere verhoging zit dan de hoogte van de deurbevestiging. Anders kan Nuki niet worden aangebracht.


Bild von Dornmaß

Een andere belangrijke factor is de doornmaat. De doornmaat verwijst naar de afstand van het midden van het sleutelgat tot de buitenrand van de deur. Als deze waarde minder dan 30 mm bedraagt, kan Nuki niet worden bevestigd aan deuren die naar buiten toe worden geopend.


Past mijn sleutel bij Nuki?

Schlüsselarten - verschiedene Schlüssel für Türschlösser
Sleutelsoorten met verschillende sleutels die in het deurslot passen

Een sleutel wordt gebruikt om een deur te openen. Nuki wil een revolutie teweegbrengen voor deze sleutel en zo een sleutelloze deuropening mogelijk maken. Om Nuki compatibel te maken met de sleutel, moeten de volgende voorwaarden van toepassing zijn:

De sleutel mag niet dikker zijn dan 4 mm.


Schlüsseldicke

De sleutelkop is het deel van de sleutel waar de sleutel wordt belast door de bediener. Dit deel wordt ook wel de aanslag genoemd. Het volgende deel van de sleutel tot aan het profiel wordt de hals genoemd. De koplengte inclusief hals mag niet langer zijn dan 40 mm om compatibel te zijn met Nuki.


Skizze von Schlüssel

Als er een kunststoffen huls op de sleutel is bevestigd waardoor de sleutel dikker is dan 4 mm, moet deze worden verwijderd. Deze huls vergroot de dikte van de sleutel, waardoor de sleutelkop niet meer in Nuki past.

De vorm van de sleutelachterkant is niet belangrijk. Deze kan rond, hoekig of ovaal zijn.Vorige Deursensor (Smart Lock 2.0)
Volgende Kalibratie
Inhoudsopgave